 
                
                    ISSN 2084–1418
                    Wersją pierwotną czasopisma jest wersja papierowa
                
             
            
            2011, Nr 1-2 (1), Preliminarium
            
            Aleksandra Kleśta-Nawrocka, Jarosław Dumanowski
                Smak i Historia. Metodologia, źródła, perspektywy
            
                            
                    
                        
Pobierz wersję elektroniczną
                    
 
                
                        Słowa kluczowe: historia jedzenia, gastronomia historyczna
            
Abstrakt: Sprawozdanie z konferencji naukowej pt.  „Smak i historia. Metodologia, źródła, perspektywy”, Toruń, 28 – 30 września 2010 r.
            
Informacje o autorze:
            ALEKSANDRA KLEŚTA-NAWROCKA – etnolog, historyk, związana z UMK w Toruniu. JAROSŁAW DUMANOWSKI - historyk czasów nowożytnych, profesor UMK, zatrudniony w Instytucie Historii i Archiwistyki UMK w Toruniu.